Frøslevskrinet

I foråret 2004 udførte jeg i samarbejde med Bent Exner en af værkstedets fornemste opgaver, nemlig folkegaven fra det sønderjyske folk til Kronprins Frederik og Mary Donaldsons bryllup.

 Gaven var en rekonstruktion af Frøslevskrinet. Skrinet er fundet i 1872 under tørvegravning i Frøslev mose, og næst efter guldhornene er Frøslevskrinet det fornemste fund, der er gjort i sønderjysk jord.

Skrinet tog ca 3 måneder at fremstille og er det største emaljearbejde jeg til dato har fremstillet. Selve procesen med skrinet var så interessant, at Søren Ryge Petersen lavede en udsendelse fra værkstedet, som blev vist på DR efter brylluppet.

Skrinet består af fem plader, motiverne er tegnet op efter orginalerne og derefter savet ud, påloddet en tyk bundplade. Denne teknik kaldes også grubeemalje.

I de udsavede celler er der efterfølgende lagt 3-5 lag emalje (knust glas), som for hvert lag blank brændes ved 800 grader.

De færdige emaljerede plader er så slebet helt plane, og til slut er de blevet lueforgyldt som orginalerne har været det oprindeligt.

I dag er skrinet udlånt af kongehuset til Sønderborg Slot

FROO

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring

Navigation